ThaiFriendly Anmeldelse

Kort fortalt

ThaiFriendly kombinerer et av de største utvalgene blant thaidating-sider med en svært enkel registrering og mulighet til å bruke hele siden uten å betale. Siden har et bredt utvalg brukere, som gjør det enkelt å finne brukere av alle typer kjønn og aldre. Betalte premium-funksjoner dreier seg stort sett om funksjoner som sparer brukerne tid, men disse funksjonene kan fås relativt billig. Siden har det som føles som en rettferdig balanse mellom gratis- og betalte brukere.

Fordeler


  • Stor brukerbase
  • Godt utvalg alle kjønn/aldre
  • Enkel registrering
  • Fordeler for både gratis- og betalende brukere

Ulemper


Introduksjon

Det er ikke et nytt konsept at asiatiske kvinner søker etter vestlige menn for kjærlighet. Mens vi i Norge tradisjonelt sett har verdsatt en god brunfarge, ettersom dette viser at en person har midler og evne til å feriere utenlands er dette motsatt i store deler av Asia. I disse landene, der blek hud blir sett på som adelig fordi overklassen sjelden trengte å jobbe ute i sola, er det faktisk stikk motsatt.

Dette kombinert med at vestlige menn ofte er høyere og mer velstående, mens asiatiske kvinner er tradisjonelle og feminine, har ført til en naturlig tiltrekning mellom disse to gruppene. Denne tiltrekningen gjør forholdene uanstrengte og enkle, og det er derfor ikke tilfeldig at hundrevis av datingsider for thailandske kvinner som vil møte vestlige menn nå eksisterer på internett.

Blant disse nettsidene finnes det veldig mange ulike varianter, noen som ønsker faste forhold, noen som ønsker mindre seriøse forhold, eldre, menn, osv.

ThaiFriendly er en del av de mest etablerte og største av disse sidene. Det betyr at mens andre datingsider ofte spesialiserer seg på dating for ulike legninger, aldersgrupper eller interesser har ThaiFriendly noe for enhver.

Grunnleggende om ThaiFriendly

ThaiFriendly har drevet virksomhet siden 2010 og har per skrivende stund over 2.5 millioner registrerte brukere. Det høye antallet brukere er en av de største fordelene med siden, ettersom det til enhver tid er tusenvis av aktive brukere tilgjengelig til enhver tid. Selskapet bak ThaiFriendly drifter også PinaLove, en tilsvarende nettside for filippinske kvinner som ønsker kontakt med vestlige menn.

Registrering

Den andre av de store fordelene med ThaiFriendly er at den krever svært lite å registrere seg for siden. Registrering er helt gratis, og trenger kun mobilnummer og mailadresse. Etter en kort registrering der man selv kan velge hvor mye informasjon man vil dele er man fri til å besøke alle registrerte profiler på siden. Opplastning av profilbilde og oppdatering av personlig informasjon er selvfølgelig anbefalt dersom man vil finne noen, men dette er altså ikke pålagt for å bruke siden.

Personlighetstest

Thaifriendly sin swiping-funksjon er ikke like god som tinder, men her kan man heldigvis søke blant alle sidens brukere og sende meldinger uten å ha matchet på forhånd

ThaiFriendly har to måter å møte nye personer på. Man kan enten søke blant alle brukerne på siden ved å bruke filtre som alder, høyde, vekt, utdanning og lignende, eller man kan spille et “spill” som minner veldig om tinder der man kan “swipe” blant profiler i nærheten av en lokasjon man er interessert i. 

Sistnevnte fungerer også som tinder i det at man får beskjed om noen du liker har likt deg tilbake, og da er det bare å sende begynne å sende private meldinger.

Matching på ThaiFriendly

Utover funksjonene nevnt over er ThaiFriendly ganske simpelt, og har ingen av de mer intrikate matching-algoritmene eller personlighetstester andre datingsider ofte har. Dette er i prinsippet en sak av smak og behag, da noen vil like den simple tilnærmingen, men vi skulle gjerne ønske at siden hadde et litt mer utviklet system for å finne og sortere personer ut fra hvordan personligheten deres passet med vår, slik som systemet til ThaiFlirting.

Problemet kommer kort forklart av at nettsiden har så mange brukere at det blir vanskelig å få oversikt over hvem som er gode matcher uten noen slike løsninger. Med “tinder”-funksjonen kan man raskere komme frem til noen man liker utseende til, og med søkefunksjonen kan man sortere på noen egenskaper, men resultatene som blir igjen blir fortsatt mange til å måtte gå gjennom en etter en.

De betalte funksjonene vi legger frem senere i artikkelen løser dette til en viss grad, men ikke helt.

Matching på ThaiFriendly kommer lett, selv før vi lastet opp profilbilde

Profilbilde og epostverifisering

ThaiFriendly krever ikke at man laster opp profilbilde eller deler informasjon om seg selv, men dette er høyst anbefalt for å få flere matcher. Vi prøvde begge deler, og hadde betydelig flere resultater med bilde enn uten. Det beste med å bruke et bilde var faktisk at vi merket at andre profiler kom til oss i stedet for at vi måtte lete etter brukere som bare kanskje var interessert.

Når det er sagt swipet vi ikke lenger enn to minutter på tinder-funksjonen før vi fikk en match, med kun generiske informasjon om en middelårig nordman uten profilbilde.

ThaiFriendly sammenlignet med andre datingsider

Flere brukere tok initiativet og tok kontakt med oss da vi laget en test-profil på ThaiFriendly

Sammenlignet med andre thaidating-sider kan ThaiFriendly beskrives som et av de enkleste valgene som passer til enhver, men kanskje ikke best til alle. Hvis man er veldig klar for å betale for medlemskap vil man få større fordeler sammenlignet med gratisbrukere dersom man bruker ThaiFlirting, som også passer bedre hvis man er ute etter seriøse forhold. På den andre siden er ThaiMatch et bedre alternativ dersom man er ute etter mindre seriøse forhold.

Betalte funksjoner

En av tingene vi liker veldig godt med ThaiFriendly er at siden finner en god balanse mellom tilgjengelighet for gratis-brukere og brukervennlighet for betalende brukere. Som betalende “premium”-bruker får du tilgang til følgende funksjoner:

ThaiFriendly Premium-bruker

  • Ubegrensede meldinger per døgn
  • Flere søkekriterier for bedre søk
  • Offline-modus
  • Økt synlighet over gratis-brukere
  • Se hvem som har sett meldingene dine og profilen din
  • Mulighet til å søke opp hvem som er interessert i deg og har merket profilen din som favoritt.

Som vi tidligere har nevnt er ingen av disse funksjonene essensielle for å finne en date på ThaiFriendly, men de kan være svært hjelpsomme og koster ikke veldig mye. Alle disse funksjonene kan fås for så lite som 90 kr/måneden, noe vi mener er verdt investeringen for søkeren som er seriøs i å finne noen de kan starte et liv med.

Konklusjon

ThaiFriendly er den thaidating-siden der man raskest og enklest kan komme i kontakt med flest forskjellige typer thailandske kvinner. Det bærer et lite preg av kvantitet over kvalitet i manglende matching-algoritmer og inklusjonen av flere profiler som ikke er så stø i Engelsk, men dette er en liten pris å betale når nettsiden også har såpass mange deltakere. Til tross for det høye antallet brukere er andelen falske kontoer svært lav, der vi under våre tester har fått svar fra nesten alle brukerne vi tok kontakt med.

Siden har en god balanse av funksjoner der både gratis- og betalende brukere bør føle at de får mer enn det de betaler for, og gjør ingen forsøk på å lure kunder til å betale for noe de ikke trenger.

ThaiFriendly har det største utvalget av forskjellige demografier blant nettsidene vi har testet, og egner seg derfor godt uansett hvilke type forhold, kjønn eller aldersgrupper man er ute etter.