ThaiMatch Anmeldelse

Kort fortalt

ThaiMatch er kort fortalt Tinder for thai dating. Nettsiden er i stor grad bygget på prinsippene fra verdens mest kjente dating app, med ekstra fordeler for de som er interessert i spesifikt å date personer fra Thailand.

Appen har en betydelig yngre brukerbase enn andre thai dating sider, og har et større fokus på mindre seriøs dating. Dette passer godt med at mesteparten av appens betalte funksjoner kan unngås ved å bruke mer tid på appen.

Fordeler


Ulemper


Introduksjon

Man kommer ikke unna å snakke om datingsider i dag uten å nevne Tinder. Appen som tok verden med storm for et par år siden er ikke like relevant i dag som den var før, men arven etter tinder kan sees i mange forskjellige datingapper i dag.

Det er ikke et nytt konsept at asiatiske kvinner søker etter vestlige menn for kjærlighet. Mens vi i Norge tradisjonelt sett har verdsatt en god brunfarge, ettersom dette viser at en person har midler og evne til å feriere utenlands er dette motsatt i store deler av Asia. I disse landene, der blek hud blir sett på som adelig fordi overklassen sjelden trengte å jobbe ute i sola, er det faktisk stikk motsatt.

Dette kombinert med at vestlige menn ofte er høyere og mer velstående, mens asiatiske kvinner er tradisjonelle og feminine, har ført til en naturlig tiltrekning mellom disse to gruppene. Denne tiltrekningen gjør forholdene uanstrengte og enkle, og det er derfor ikke tilfeldig at hundrevis av datingsider for thailandske kvinner som vil møte vestlige menn nå eksisterer på internett.

ThaiMatch er kombinasjonen av disse utviklingene, en nettside som er sterkt inspirert av Tinder, fokusert på thailandske kvinner ute etter å møte vestlige menn. 

Grunnleggende om ThaiMatch

ThaiMatch er relativt nyoppstartet, og har kun en brukerbase på rett under en halv million. Forholdet kvinner til menn er omtrent en til en.

I tillegg til å kunne bruke ThaiMatch gjennom en nettleser tilbyr siden også apper til både android og iOS, noe som gjør den til et godt valgt på noen som er på farten på ferieturen.

Sammenlignet med Tinder

Man kan spørre seg hvorfor ikke like gjerne bare kan bruke Tinder i stedet for denne siden, og svaret er at i tillegg til at siden fokuserer på å knytte sammen personer i akkurat disse demografiene, får man også flere funksjoner rett ut av boksen enn det man gjør med en vanlig Tinder konto. I anmeldelsen under går vi nøyere inn på dette.

I tillegg til disse ekstra fordelene trenger man heller ikke å koble til brukerne man har på andre sosiale medier, og kan browse blant sidens brukere helt privat.

Registrering

Registrering er relativt enkelt og krever kun en mailadresse. Det er frivillig å laste opp et bilde her, men det er pålagt for å kunne bruke swiping-delen av siden. Uten bilde kan man fortsatt søke opp og se alle brukerne på siden.

Brukerbasen til Thaimatch lener seg mer mot yngre brukere

Personlighetstest

ThaiMatch har spør etter veldig lite informasjon om deg, kun bosted, alder, høyde og vekt. Dersom man er interessert i å dele mer informasjon enn dette har man en personlig side der man kan skrive litt om seg selv, men på denne siden virker det som at ikke så mange bruker denne funksjonen. Dette kan gjøre søket etter andre brukere vanskeligere, ettersom man ofte kun har utseende å bedømme etter.

Matching på ThaiMatch

Det foreligger ingen slags matching-algoritme på siden, matching skjer ved at brukere har likt hverandre, og man kan uansett sende meldinger til hvem man vil uavhengig om de har likt deg eller motsatt. Dette balanserer seg litt ved at det kun er mulig å sende meldinger hvert tiende minutt med mindre man betaler for oppgradert medlemskap, men det er fortsatt en betydelig fordel over sider som tinder.

En annen stor fordel over sider som tinder er at man både kan spille det tradisjonelle “swiping-spillet”, men også at man kan søke opp brukere direkte å like profilen deres, i stedet for å swipe i vei å håpe på at man treffer noen man liker.

Profilbilde og epostverifisering

En av fordelene med ThaiMatch er at de ber brukeren bekrefte profilbildet sitt etter at dette er lastet opp. Dette gjøres ved å ta et nytt bilde der man holder opp tre fingre for å bekrefte at man er den samme personen som er på profilbildet. Det kan kanskje virke litt ubehagelig å ta et nytt bilde for noen, men ThaiMatch skjønner at dette neppe blir det fineste bildet av brukerne deres, og sletter derfor bildet etterpå.

Den store fordelen med dette er at sidens brukere er verifisert, og at falske kontoer er svært sjeldne.

Sammenlignet med andre datingsider

Å matche på ThaiMatch er raskt og enkelt for en typisk nordmann

ThaiMatch er kort fortalt en bedre versjon av Tinder for vestlige menn interessert i å date thailandske kvinner. Dette er både på godt og vondt, da Tinder-prinsippet lener seg mer om mindre seriøse forhold. Vestlige menn interessert i mer seriøse forhold bør heller vurdere sider som ThaiFlirting eller ThaiFriendly.

Betalte funksjoner på ThaiMatch

ThaiMatch har som tidligere nevnt flere muligheter for betalte medlemsskap, som minner mye om Tinder. I tillegg til at man har mulighet til å betale separat for å fjerne reklamer og få en midlertidig boost i visninger av profil, er det to betalte typer medlemsskap.

ThaiMatch Premium

67.5,- kr i måneden for følgende fordeler:

  • Ubegrensede meldinger
  • Ubegrensede matcher

ThaiMatch VIP

117,- kr i måneden for følgende fordeler:

  • Ubegrensede meldinger
  • Ubegrensede matcher
  • VIP-badge
  • Høyere rangering
  • Gratis booster-pakke

Alt i alt er betalings-funksjonene til ThaiMatch tidsbesparelser, så med en litt høyere investering i tid trenger man ikke bruke noen av disse funksjonene.

Konklusjon

ThaiMatch er Tinder-versjonen av de mest populære thai dating sidene på nett akkurat nå, både på godt og vondt. På den ene siden egner nettsiden seg godt for yngre brukere ute etter mindre seriøse forhold, men den vil ikke være like god dersom man er ute etter mer seriøse forhold enn sider som ThaiFriendly eller ThaiFlirting.

Denne brukerbasen passer godt med det faktum at betalingsfunksjoner ikke gir store fordeler utover å redusere tidsforbruk på siden.

ThaiMatch kan spesielt anbefales til de som uansett ville brukt Tinder til å date i Thailand, ettersom ThaiMatch har flere funksjoner og et bedre balansert forhold mellom menn og kvinner på appen.